• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Z Hodonína si Plzeňačky tentokrát body nepřivezly

V šestém kole 1.ligy žen zajížděla plzeňská děvčata k lídrovi tabulky Hodonínu, který v loňské sezóně hrál nejvyšší soutěž žen MOL ligu.

A že se v Hodoníně házená hrát umí, to potvrdily domácí házenkářky v sobotu proti Plzni.

Začátek utkání sice patřil hostujícím hráčkám, když vedly 0:2 a 3:4 v páté minutě utkání. Sérií pěti vstřelených branek do plzeňské sítě však hodonínské házenkářky odskočily na stav 8:4. Ani tentokrát se Plzeňačky nepoložily a stav zápasu na 11:11 se jim podařilo vyrovnat 5 minut před koncem prvního poločasu. Poslední pětiminutovka však patřila domácím a ty odskočily na poločasový stav 15:12.

Ve druhé půli již navyšovaly svoje vedení a hostujícím hráčkám se podařilo pouze korigovat výsledek na konečných 32:23.

Hodonínské házenkářky prokázaly svojí kvalitu a současnou lepší formu než hostující Plzeň, která sice bojovala, ale na lepší výsledek to nestačilo.

HK Hodonín - HC Plzeň 31 : 23 (pol.: 15:12)

Sestava a branky HC Plzen: brankařky –Vobořilová, Černíková

hráčky v poli: Dresslerová, Šelaisová 12/8, Rumlová, Drozdová 6, Kovářová , Pešičková 3, Krlišová, Vaňková 1, Roubalová 1, Bernardová 1.

Rozhodčí: Letev - Procházka, 7m hody: 4/4 – 8/8, vyloučení 2:3

K utkání řekl trenér Pavel Touš:“ Do Hodonína jsme odjížděli s cílem uspět a odčinit tak porážku z minulého týdne. To se nám bohužel nepovedlo a odehráli jsme téměř stejný zápas jako před týdnem doma s Olomoucí. Udělali jsme v důležitých momentech utkání více chyb než domácí a dostali jsme hodně branek ze střední vzdálenost. Proto jsme tento zápas prohráli. Přesto tým zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení.“

 

Ani z Písku si nevezou mladší dorostenky vítězství

K utkání řekl trenér Adolf Bláha: “Odehrály jsme dobrý zápas s kvalitním soupeřem. I přes nepříznivý stav v prvním poločase děvčata zabojovala a dokonce v utkání vedla. Sahala alespoň po remíze, ale v koncovce přálo více štěstí domácím děvčatům. Pochválit bych chtěl tým za zlepšující se obrannou činnost“.

Sokol Písek – HC Plzeň 20:19 (pol. 12:9)

Nejlepší střelkyně týmu byla Valerie Bláhová 7/2

 

Další domácí utkání našeho klubu HC Plzeň mohou diváci vidět v neděli 4.11.2018 v Městské hale na Slovanech!!!

f t g m