• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Házenkářky nepřekonaly lídra tabulky

V dalším kole 1.ligy žen cestovaly Plzeňačky do Prahy, Kobylis. Soupeřky do dnešního dne ztratily pouze jediný bod a vedou si velmi dobře, když se dělí o první místo s Hodonínem.
Vyrovnaným soupeřem byly Plzeňačky Kobylisům jen do 5.minuty utkání, kdy vedly 4:2. Potom ovšem během deseti minut nevstřelily ani gól a naopak soupeřky šly do trháku se sedmi vstřelenými góly za sebou. Stav v poločasu byl téměř hrozivý, 15:8.
Druhou polovinu utkání sice plzeňská děvčata vyhrála, ale to nic nezměnilo na tom, že Pražanky vyhrály rozdílem šesti branek 26:20.
Plzeňačky odejely do Prahy se staronovou brankařkou Naďou Chovanovou - Boháčkovou, která musela urychleně „naskočit do rozjetého vlaku“. Přejeme Nadě, aby se jí dařilo!

Sokol Kobylisy II - HC Plzeň     26 : 20 (pol.: 15:8)
Sestava a branky HC Plzen: brankařky – Chovanová
hráčky v poli:Pešičková 8, Dresslerová 1, Rumlová 1,Bernardová, Drozdová 8, Kovářová ,Krlišová, Vaňková 2/1, Roubalová.
Rozhodčí: Deml - Dvořáček, 7m hody: 1/1 – 2/2, vyloučení 1:2

K utkání řekl trenér Pavel Touš:“V bojovném a rychlém utkání měly více ze hry hráčky Kobylis. Nás opět trápilo proměňování vytvořených příležitostí a toho soupeř využil a do poločasu nám odskočil na 7 brankový rozdíl. Po poločase jsme zlepšili koncovku, ale na vítězství to bohužel nestačilo. Chci celé družstvo pochválit za bojovnost a nasazení.“

 

2.liga st. dorostenek

SC Bohumín – HC Plzeň 26:28 (pol.11:12)

Plzeňská děvčata odcestovala do dalekého Bohumína a přivezla si po bojovném výkonu oba dva body. I když je soupeř bez bodu, statečně bojoval a jen díky nízkému věku děvčat jsou na posledním místě tabulky. Naše děvčata však o body patřičně zabojovala a tak patří pochvala všem.
Nejlepší naší střelkyní byla Anna Bílková 15/8 gólů!

 

2.liga ml. dorostenek
Sokol Lázně Kynžvart – HC Plzeň 22:18 (pol.:13:11)

„V sobotu 1. 12. 2018 jsme od 14:00 hod odehráli utkání mladších dorostenek v Lázních Kynžvart. Hrálo se před vyprodanou halou v rámci programu otevření nové sportovní haly. K utkání jsme jeli s ambicí bojovat o výhru na základě neprostupné obrany, kvalitního zakončování útoků rozloženého na všechny posty a dobrého výkonu brankářek.
Vstup do utkání se nám úplně nevydařil, v bouřlivé atmosféře plné očekávání vítězství domácích na některé naše hráčky dolehla nervozita, ze které pramenily nevynucené ztráty míče a snadné vedení soupeře. Do zápasu nás vrátily góly z devítimetrových hodů a pak se již bojovalo urputně na obou stranách. Závěr poločasu nám nevyšel, dostali jsme dvě laciné branky z druhé vlny útoku.
Druhý poločas zahájil domácí tým s totálně přelepeným míčem a tato skutečnost se nakonec ukázala jako rozhodující pro konečný výsledek utkání. V tvrdě vedené hře, kdy domácí na našich hráčkách trhaly dresy bez povšimnutí rozhodčích, jsme si vypracovali mnoho střeleckých příležitostí k otočení vývoje utkání, bohužel jsme s přelepeným míčem nedokázali přesně zakončit. Přesto jsme se dotáhli k možnosti vyrovnání skóre, jenže v tom okamžiku přišlo chybně nařízené vyloučení naší hráčky a tím bylo o výsledku rozhodnuto.
Divácky atraktivní utkání mělo pro nás hořký konec, nicméně nemusíme klonit hlavy.“

Áda Bláha

f t g m