• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Rozehrála se jarní část soutěže, do které prvoligové ženy HC Plzeň vstoupily vítězně

Po dlouhé přestávce se tímto kolem rozehrála jarní část 1.ligy žen v házené. Po několika nevydařených utkáních podzimního kola přezimovaly házenkářky HC Plzeň na 4.místě, s čímž určitě nebyly spokojené jak hráčky, tak ani vedení klubu.

Možnost nápravy měly o tomto víkendu, kdy v Městské hale na Slovanech hostily Jindřichův Hradec.

Toho skutečně využily, když v závěru utkání svítil na ukazateli skóre stav 31:21.

Ale hráčky z Jindřichova Hradce se jen tak nevzdávaly a v prvním poločase byl ve 21.minutě stav vyrovnaný 9:9. Do konce poločasu ale domácí děvčata navýšila skóre na 13:10.

Po přestávce Plzeňačky stále navyšovaly skóre až na konečný rozdíl 10ti branek. Tímto vítězstvím se hned posunuly o jednu příčku v tabulce.

Toto vítězství dokázala děvčata vybojovat i bez Lucky Pešičkové, která byla omluvena z rodinných důvodů, dále pak chyběla nemocná Nina Kovářová. Naopak do týmu přibyla na hostování Lucka Havelková a Míša Šlehoferová (brankařka).

Trenéra Pavla Touše, který odcestoval na dovolenou, nahradila na trenérské lavičce na tento zápas Libuše Škvařilová.

Další utkání čeká házenkářky již tuto neděli 3.3.2019 v 15,30 hodin opět v domácím prostředí v Městské hale na Slovanech v hale č.1 proti Ivančicím.

HC Plzeň – Házená Jindřichlv Hradec (pol.: 13:10)

Sestava a branky HC Plzen: brankařky – Chovanová, Černíková, Šlehoferová

hráčky v poli: Dresslerová 2, Bernardová 1, Rumlová 3, Drozdová 10, Havelková 1, Bílková 1, Gregorová, Krlišová 3, Vaňková 8/2, Roubalová 2.

Rozhodčí: Zelenka J. – Veselý L., 7m hody: 2/2 – 5/4, vyloučení: 1/2

K utkání řekla trenérka Libuše Škvařilová:“ K týmu jsem se vrátila jen na toto utkání a musím děvčata pochválit, protože Jindřichův Hradec není jednoduchý soupeř. Děvčata k zápasu přistoupila velmi zodpovědně, hrála kolektivně, plnila moje pokyny a proto jsme si vybudovali tak velký náskok. V brance nás „podržela“ naše staronová brankářka Naďa Chovanová, která se vrátila po mateřské dovolené a pomohla týmu, když si její sestra Kamila Boháčková plní mateřské povinnosti. Střelecky se dařilo Drozdové a Vaňkové. Na hřišti se vystřídaly všechny hráčky z lavičky včetně brankařek.“

 

Starší dorostenky vstoupily do jarní části soutěže také vítězně

Jejich soupeřem byl také tým z jihu Čech, Žirovnice. Ani zde nebylo vítězství jisté, ale děvčata využila domácího prostředí a svojí bojovností si nakonec zajistila vysoké vítězství 27:18 (pol.13:9).

 

I dorostenky hrají další utkání v domácím prostředí v Městské hale na Slovanech již tuto neděli 3.3.2019.

Program utkání 3.3.2019:

13,30 mladší dorky – HC Plzeň – Házená Mělník

15,30 ženy – HC Plzeň – HK Ivančice

17,30 starší dorky – HC Plzeň – TJ sokol Kobylisy II

 
 
 
f t g m