• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Házenkářky Ivančic oplatily domácímu HC Plzeň porážku

Házenkářky Ivančic oplatily domácímu HC Plzeň porážku z podzimní části 1.ligy žen.

Ačkoliv se po polovině prvního poločasu za stavu 12:8 pro domácí zdálo, že body zůstanou doma, opak se stal pravdou.

Po vyrovnaném prvním poločase 16:15, hra domácích „ztratila na lesku“ a začaly se hromadit chyby včetně neproměňování šancí (4 sedmimetrové hody). Přesto si domácí děvčata udržovala mírný náskok až do poloviny druhého poločasu. V 57. minutě zápasu byl stav vyrovnaný 27:27. Dvě minuty před koncem hostující hráčky vstřelily 28. gól a v závěrečných minutách v dramatickém závěru při osobní obraně domácích ještě Ivančice navýšily skóre na konečných 27:29.

 

Další utkání v řadě čeká házenkářky souboj v Otrokovicích. I když se Otrokovice v letošním ročníku pohybují v nižších patrech tabulky, nebývá toto utkání nikdy jednoduché.

 

HC Plzeň – HK Ivančice 27:29 (pol.: 13:10)

Sestava a branky HC Plzen: brankařky – Chovanová, Černíková,

hráčky v poli: Pešičková 4, Dresslerová 3, Bernardová, Rumlová 4, Drozdová 8, Bílková 2, Gregorová, Krlišová, Vaňková 4/2, Roubalová 2.

Rozhodčí: Moraavec – Sovová, 7m hody: 6/2 – 4/2, vyloučení: 4/2

K utkání řekl trenér Pavel Touš:“ Vyrovnané, bojovné utkání, ve kterém jsme většinou vedli. Proměňovali jsme vytvořené šance a i v obraně se nám docela dařilo. Bohužel v druhé polovině zápasu nám začali docházet síly, což se projevilo v závěru utkání a zároveň se to projevilo i na výsledku. Tým mohu pochválit za bojovnost a snahu, ale tentokrát to na vítězství nestačilo.“

 

Starší dorostenky nestačily na soupeře z čela tabulky.

Do poločasu však byla děvčata Kobylisům zcela vyrovnaným soupeřem. Větší zkušenost hostujících hráček znamenala ve druhém poločasu gólový odskok a tím i vítězství nad Plzeňačkami.

Přesto se dá hovořit o posunu našeho mladého družstva, neboť v podzimní části uštědřily hráčky Kobylis plzeňským děvčatům daleko větší porážku.

HC Plzeň – Sokol Kobylisy II 25:33 (pol.: 11:13)

 

Mladší dorostenky hostily hráčky Mělníka, u nichž prohrály v podzimní části soutěže 24:28.

Proto bylo jejich snahou jim tuto porážku oplatit, což se jim podařilo na celé čáře, když vyhrály 33:17!!! O branky se mimo brankařek podělil téměř celý tým. I když hra nebyla bezchybná, děvčata si zaslouží pochvalu!

HC Plzeň – Házená Mělník 33:17 (pol.: 18:7)

f t g m