• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Ani z Otrokovic se nepodařilo prvoligovým házenkářkám přivézt body

V dalším kole první ligy žen zajížděly Plzeňačky do Otrokovic. I když je v letošní sezóně jejich tým v nižších patrech tabulky, nevozí se odtamtud body lehce, o čemž se přesvědčily i Plzeňačky. V zimním přestupním termínu posílila Otrokovice bývalá slovenská reprezentantka Alžběta Tóthová.

 Plzeňské házenkářky se potýkají nejvíce s postem na brankářské pozici.
V létě přestoupila zkušená Kristýna Vidršperková do Regensburku a Kamila Boháčková si plní mateřské povinnosti. Tento problém na čas vyřešilo vedení klubu přestupem Šárky Vobořilové z Prahy, ale i ta po podzimní části soutěže musela ukončit spolupráci v Plzni z důvodu mateřských povinností. Takže se zatím na brankářském postu improvizuje a snad najde klub brzy řešení.

TJ Jiskra Otrokovice – HC Plzeň 33:28 (pol. 14:14)
Sestava a branky HC Plzen: brankařky – Černíková, Šlehoferová
hráčky v poli: Pešičková 8/2, Dresslerová 3, Vystydová, Bernardová 3, Rumlová 4, Drozdová 5, Kovářová, Gregorová, Krlišová, Vaňková 3, Roubalová 3.
Rozhodčí: Halada – Kosmák, 7m hody: 5/5 – 2/2, vyloučení: 5/8


K utkání řekl trenér Pavel Touš:“ Do začátku utkání jsme vstoupili poněkud ustrašeně. Chtěli jsme naplno bodovat a proto se na naší hře projevovala nervozita. Po celý první poločas byla hra vyrovnaná, vedení se střídalo na obou stranách, proto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.Ve druhém poločase, nám dříve než soupeři začali docházet síly a z toho pramenili chyby hlavně v obranné činnosti. Zbytečnými fauly a přísnými vyloučeními, jsme soupeři dovolili hrát více času v přesilových hrách, což se projevilo v závěru utkání jako rozhodující. Když tomu přidám špatný den obou našich brankářek, tak vítězství zaslouženě patří soupeři.“

 

Radost dělají vedení klubu dorostenky
Mladší dorostenky
zajížděly do Turnova, k soupeři ze spodní části tabulky a tak si „povinně“ přivezli oba dva body. Důležité ale je nejen to, že vyhrály vysokým rozdílem, ale i to, že jejich výkony se stále zlepšují. 
Nejlepšími střelkyněmi byly Bláhová 6, Klesová se Švejdovou po 5 gólech.
TJ Turnov – HC Plzeň 8:20 (pol. 4:7)

Neztratily se však ani starší dorostenky, které měly podstatně silnějšího soupeře z čela tabulky Ostravu-Zábřeh.
Prohrály sice o dva góly, ale jejich výkon byl od trenéra Škvařila hodnocen jako velice dobrý. Do listiny střelkyň se zapsaly téměř všechny hráčky. Tak děvčata jen tak dál!!!
Sokol Ostrava Zábřeh – HC Plzeň 31-29 (pol.18:13)

f t g m