• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Domácím házenkářkám se nepodařilo zvítězit nad favoritem

V posledním domácím utkání této sezóny přivítaly domácí házenkářky tým z Kobylis, který se „pere“ o první příčku tabulky s Hodonínem a tudíž i o postup do MOL ligy. Bohužel našim ženám v této sezóně patří zatím až 6.příčka tabulky.
Od začátku utkání si hráčky z Kobylis udržovaly mírný náskok, do 22.minuty zápasu pouze jednobrankový. Konec poločasu však patřil hostům, když se jim podařilo vstřelit tři branky za sebou a tak poločas pro domácí skončil minus 4 góly a to 9:13.

 V druhém poločase si hostující hráčky postupně ještě navyšovaly skóre a tak výsledek utkání odpovídá realitě.
I přes snahu domácích hráček v domácím prostředí zvítězit, však tento výkon nestačil na zkušený tým Kobylis.

1.liga žen - HC Plzeň – Sokol Kobylisy II - 24:31 (pol.: 9:13)
Sestava a branky HC Plzen: brankařky – Chovanová, Boháčková, Černíková
Hráčky v poli: Pešičková 5, Dresslerová 2, Vystydová, Rumlová 3, Bernardová 1, Drozdová 5, Kovářová, Sedláková 3, Bílková, Krlišová 2, Vaňková 3/3, Roubalová.
Rozhodčí: Moravec - Větrovský, 7m hody: 6/3 – 3/3, vyloučení: ½

K utkání řekl trenér Pavel Touš:“ V posledním domácím utkání jsme před vlastními fanoušky chtěli uspět. Zřejmě proto byla na holkách vidět nervozita, ale opět nás trápila koncovka a i v obraně to nebylo takové, jak jsme si představovali. Bohužel nám soupeř v začátku druhého poločasu odskočil na rozdíl 6 branek a to se stalo rozhodující. Chci holkám poděkovat za bojovnost a snahu se zápasem něco udělat, ale bylo to nad naše síly. Soupeř si brankový rozdíl pohlídal a zaslouženě zvítězil.“

 

2.liga ml. dorostenek   HC Plzeň – Sokol Lázně Kynžvart   28:23 (pol.:15:11)

V předzápase ligy žen hostily mladší dorostenky tým Kynžvartu. Po nevydařeném začátku 0:2 se děvčata pustila do boje a čtyřmi vstřelenými brankami za sebou otočila vývoj utkání na svoji stranu. Mírný náskok postupně navyšovaly až na konečných 28:23. I když všechny hráčky nepředvedly maximum, tento výkon stačil na pětibrankové vítězství nad mírným favoritem z Kynžvartu, který je současně na 3.příčce tabulky. Nejlepšími střelkyněmi byly Bláhová s 11 a Panošková se 7 vstřelenými góly.

2.liga st. dorostenek   HC Plzeň – 1.SC Bohumín  22:23 (pol.11:9)

I když v 55.minutě utkání vedla domácí děvčata 22:19, hostující hráčky čtyřmi posledními vstřelenými brankami za sebou otočily utkání ve svůj prospěch. Domácím se bohužel dát gól již nepodařilo.
Vyhrál tým, který měl v tomto utkání více štěstí, ale i bojovnějšího ducha.

f t g m