• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Sezona 2019/2020

Klub HC Plzeň byl založen v roce 2002 a za krátkou dobu svojí činnosti zaznamenal mnoho úspěchů jak kolektivních tak i individuálních.

V roce 2008 získaly mladší dorostenky stříbrné medaile na Mistrovství ČR a o dva roky později tentýž tým i stříbrné medaile ve starším dorostu. Zároveň si děvčata ještě jako dorostenky vybojovala účast v 1.lize žen, kdy již v roce 2013 získaly 1.místo, ale nepřešly v baráži přes zkušený Zlín. Přes řadu odchodů hráček si však klub HC Plzeň vybojoval účast v nejvyšší soutěži žen WHIL v roce 2014/15.

 

Individuálních úspěchů zaznamenal klub také řadu. Vychoval spoustu hráčů a hráček, kteří prošli reprezentací a hrají nejvyšší soutěže jak u nás tak i v zahraničí. Současní reprezentanti a odchovanci našeho klubu jsou Markéta Jeřábková a Milan Škvařil.

 

Do letošní sezóny však vstoupil klub v pozměněném složení družstev v soutěžích, kdy nepřihlásil do soutěže družstvo žen. Důvodem byl nízký kádr hráček, který nezaručoval úroveň a kvalitu odehraných zápasů v soutěži. Proto se rozhodlo vedení klubu, že na krátký čas (1 – 2 roky)se družstvo žen do soutěže nepřihlásí, dokud věkem a kvalitou nebudou moci hrát soutěž žen současné dorostenky (potažmo doplněné ženami, které jsou na limitovaných přestupech v ostatních klubech). Klub se rozhodl věnovat větší a intenzivnější péči dorosteneckým a žákovským kategoriím.

 

Na návrh ČSH přihlásil klub HC Plzeň jedno družstvo dorostenek do 1.ligy starších dorostenek, tedy nejvyšší soutěže ČR a jedno družstvo do 2.ligy mladších dorostenek, soutěže pořádaných ČSH. Další žákovská družstva startují v soutěžích organizované PKSH.

f t g m