• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

V PŘEDEHRÁVCE 6.KOLA PŘIVÍTAL NOVÁČEK HC PLZEŇ ÚŘADUJÍCÍHO MISTRA WHIL – IUVENTU MICHALOVCE

V předehrávce 6.kola WHIL přivítal domácí HC Plzeň úřadujícího mistra WHIL i Slovenska IUVENTU Michalovce. Michalovce sehrály během tří dnů tři zápasy –Šala, Písek a Plzeň, ale ani plzeňská děvčata nezahálela a během tří dnů sehrála dvě velmi těžká utkání – proti Partizánskému a Michalovcům.

Od úvodních minut zápasu podávala domácí děvčata nadšený výkon, ze kterého plynulo, že se slavného soupeře nezalekly.

Oproti prvnímu utkání v Plzni se podařilo nováčkovi soutěže hned v úvodu vstřelit góly španělské reprezentační brankařce Lafuente Raquel Alvarez a tak v 6.minutě utkání svítil na ukazateli skóre velmi příjemný stav 3:3. Pět minut před koncem poločasu byl stav 9:12 pro mistryně WHIL, ale poslední pětiminutovku prohrály Plzeňačky 1:5 a tak se do šaten odcházelo za stavu 10:17.

Ve druhém poločasu už plzeňská děvčata neměla tolik sil vzdorovat tak kvalitnímu soupeři a tak utkání nakonec skončilo poměrem 20:37. Ten navyšoval skóre hlavně po chybách nezkušeného domácího celku rychlými útoky. V týmu Michalovců startovalo pět cizinek ze Španělska, Ruska a Ukrajiny.

Sympatický až statečný výkon výkon plzeňských děvčat, které přes absenci tří hráček (Buchnerová, Bubeníková a Sedláčková) podaly zatím nejsrdnatější výkon sezóny, ocenili plzeňští fanoušci mohutným potleskem. Děkujeme!!!

 

HC Plzeň – IUVENTA Michalovce  20:37

HC Plzeň: Boháčková, Vidršperková, Voříšková – Šmídlová, Pešičková 1, Šelaisová 6/2, Rumlová 3, Cepníková, Drozdová 3, Škopková, Václavíková 4, Dlesková, Klégrová 1, Vaňková 1, Roubalová 1, trenérka: Libuše Škvařilová

IUVENTA Michalovce: Lafuente Raquel Alvarez, Medveďová – Kucher 6, Chernova 5, Holešová 9, Solárová 3, Kišíková 2, Nagyová 1, Habánková 5, Levchenko 2, Wolingerová, Dziurová 2, Golubeva, Filková 2, Perederiy.

Rozhodčí: Hájek, Macho vyloučení: 2:2

7m hody: 2/1:4/2 diváci: 250

Ohlasy po utkání:

František Urban, trenér IUVENTA Michalovce.: „Do dnešního utkání jsme nevstoupili příliš dobře, což je však pochopitelné, neboť hráčky odehrály třetí zápasy za tři dny. Hráčky se na dnešní utkání těžko motivovaly. Jsem rád, že jsme tento zápas zvládli. Měli jsme před tímto duelem nějaké zraněné hráčky, tudíž jsme museli alternovat. Naše mladá děvčata byla lehce nervózní, je vidět, že zkušenosti chybějí, byla lehce vyplašená. S výkonem jsem však spokojený, ale je vidět, že se tým stále hledá a komunikace na hřišti není ideální.“

 

Libuše Škvařilová, trenérka HC Plzeň: Libuše Škvařilová, trenérka HC Plzeň: „Určitě že se nemůžeme měřit s tak kvalitním soupeřem jako jsou Michalovce. V této soutěži zatím sbíráme zkušenosti a právě od takových soupeřů se můžeme velmi naučit. Pozitivní je, že jsme vstřelili dvacet branek, děvčata bojovala, stále však vytváříme velké množství nevynucených technických chyb. Velmi dobrý výkon podala Lucie Václavíková. Děvčata se každým zápasem výkonnostně zvedají. Jsem spokojena s výkonem v 1.poločasu i když nebyl bez chyb. Ve druhém chyběly síly, protože i náš tým sehrál v této okleštěné sestavě dvě utkání během tří dnů. Velmi děkujeme fanouškům, kteří svým povzbuzováním děvčatům dodávají sílu a odvahu hrát proti tak skvělým soupeřům, jako jsou Michalovce!!!

f t g m