• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

VÍKENDOVÁ KLÁNÍ BODY NEPŘINESLA

Dvě zcela odlišná utkání odehrála děvčata v pátek a v sobotu. Před pátečním utkáním byly jasným favoritem domácí Zlíňanky. Přesto však hostující celek předvedl bojovný výkon a domácím děvčatům byl až do 20. minuty (10:10) vyrovnaným celkem. Po dvojnásobném oslabení, které pokračovalo dalším plzeňským vyloučením, domácí tým odskočil na poločasových 18:10.

Na začátku druhého poločasu se Plzni podařilo snížit na rozdíl 6 branek, ale bohužel další oslabení zabránilo dramatizaci zápasu. Domácí si v průběhu dalších minut udržovaly až 8 brankové vedení, které v závěru navýšily až na konečných 32:21. O osudu utkání rozhodla domácí zkušenost, časté vylučování – 22 minut hraných v oslabení a neskutečných 25 technických chyb. Přes všechna negativa byl zápas další zkušeností, která se zajisté zúročí v jarních odvetách.

Zcela jiná očekávání byla od sobotního utkání s loňským nováčkem z Prešova. Plzni se nevydařil začátek utkání. Ten byl plný nepřesností na obou stranách a tak první branka padla až v 6. minutě, kdy se do vedení dostal hostující celek. Domácí děvčata se nemohla prosadit přes prešovskou obranu a tak během prvního poločasu vstřelila jen šest branek. Na hostujících hráčkách se projevila již větší zkušenost odehraných zápasů ve WHIL. O poločase svítilo na tabuli skóre 6:11 ve prospěch hostek.

Druhý poločas již domácí tým vyhrál v poměru 10:9, ale na body to nestačilo. Zkušenější hráčky Prešova utkání nechtěly pustit ze svých rukou a tak dotáhly tento zápas až do vítězného konce. Utkání tak dospělo ke konečnému výsledku 16:20. Na domácích hráčkách se zřejmě projevila únava, když během jednoho týdne sehrály 4 zápasy. Vedení našeho klubu vyšlo vstříc prešovské žádosti o předehrávku utkání a tak bohužel děvčata musela nastoupit k sobotnímu utkání s Prešovem i přesto, že přicestovala z pátečního utkání ze Zlína hodně po půlnoci.

 

Ohlasy po utkání HC Zlín – HC Plzeň

Peter Sabadka, trenér HC Zlín:„Vítězství určitě zasloužené, ale nejsem spokojený s velkým počtem neproměněných šancí. Normálně děvčata učím zakončovat nad dvě nebo tři fáze, tentokrát to ale střílela hned z první do brankářky nebo do tyčky. Napočítal jsem patnáct čistých šancí, takže po této stránce nic moc, čekal jsem vyšší výhru. Ale jsem rád, že se nám nikdo nezranil.“

Libuše Škvařilová, trenérka HC Plzeň:„Se Zlínem jsme držely překvapivě krok celých 24 minut prvního poločasu. Bohužel na 20ti minutové oslabení a na 25 technických chyb se ale nevyhrává. Opět velká zkušenost pro náš mladý tým.“

 

Ohlasy po utkání HC Plzeň – Bemaco Prešov:

Libuše Škvařilová, trenérka HC Plzeň:

Náš dnešní soupeř předvedl kvalitnější a hlavně zkušenější výkon než my. První poločas se nám nevydařil a tak ani vítězný druhý poločas již nic nezměnil na naší prohře. Určitě se na tom podepsala i skutečnost, že jsme během týdne sehrály čtyři těžká utkání a z posledního pátečního se vrátily hodně po půlnoci. Zatím děvčata předvádějí kvalitnější výkony v utkáních s těžšími soupeři. Zápasy, ve kterých bychom měly šanci bodovat, zatím ještě nezvládáme. Stále se musíme učit.

Dušan Daniš, trenér Bemaco Prešov

My jsme šli opatrně, včera jsme hráli těžký zápas v Mostě, kde jsme šetřili některé hráčky, aby mohly hrát dnes. Myslím si, že nám vyšel především vstup do prvního poločasu, druhý jsme už nehráli tak kvalitně. Tam jsme se chtěli prosazovat více individuálně, ale nešlo to. Měli jsme spoustu šancí, které jsme zahazovali.

 

f t g m