• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Plzeňačky potvrdily stoupající formu!

Starší dorostenky HC Plzeň, hrající 1. ligu, potvrdily svým dalším vítězstvím svůj úspěšný vstup do letošní soutěže. Po tvrdé letní přípravě se dostavuje odměna v podobě zlepšených výkonů a získaných bodů oproti loňské sezóně.

V neděli 4.10. sehrály odložené utkání 1.kola proti Ostravě, kdy se soupeřkám na cestě do Plzně porouchal minibus. K utkání nastoupilo všech 12 domácích hráček včetně Bláhové i Chovancové, které přes týden ovšem nemohly trénovat z důvodu nemoci.

První poločas byl velmi vyrovnaný, každý z týmů odskočil soupeři maximálně o 2 góly, ale nakonec poločasu byly šťastnější domácí hráčky, když získaly vedení svého týmu na 19:17. Ve druhém poločase už domácí hráčky nepustily soupeřky do vedení a svůj náskok si postupně navyšovaly až na konečných 32:25. Ve druhém poločase podržela svůj tým výbornými zákroky brankařka Suchá a v poli se nejvíce dařilo Markétě Švejdové s 12 vstřelenými góly. I když hra byla trochu „kostrbatá“, za svoji bojovnost si zaslouží pochvalu všechny hráčky!

HC Plzeň – Ostrava Zábřeh – 32:25 (pol.19:17)

Sestava a branky domácích:

Brankařky: Paterová, Suchá – Bělohlavá, Bláhová 2, Grézlová 4, Klesová 7/1, Panošková 3, Švejdová 12/1, Chovancová 1, Lindauerová, Krejbichová 2, Vávrová 1.

f t g m