• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Ocenění práce Libuše Škvařilové

Ceny za dlouhodobou práci s mládeží se v soutěži Žena regionu z rukou hejtmana Plzeňského kraje dočkala zakladatelka a trenérka HC Plzeň Libuše Škvařilová. Je to i odraz postavení našeho sportu na západě Čech.

Klub HC Plzeň není na tuzemské házenkářské mapě příliš dlouho, ale za necelých 14 let působení se mu už podařilo vychovat řadu špičkových házenkářek a házenkářů. Z mužů například mládežnickými kategoriemi klubu prošli bratři Tonarové, Milan Škvařil nebo Karel Šmíd aktuálně působící v mistrovské Plzni. Ženy HC Plzeň se pak dokázaly „z nuly“ propracovat do WHIL a talenty navíc zásobují další interligové kluby i českou reprezentaci, jak dokládají hráčky typu Jeřábkové nebo Janouškové (obě reprezentace ČR a DHK Baník Most). U zrodu klubu stála v roce 2002 manželská dvojice někdejších házenkářských reprezentantů Škvařilových, která vybudovala z původně 15 minižáků a 15 minižaček klub se stopadesátičlennou základnou. „Soustředili jsme se už spíše na dívky, máme od miniků pokryté všechny kategorie, naše mladé holky se myslím důstojně perou z interligovou konkurencí, dosahujeme medailových úspěchů z mládeží,“ vypočítává Libuše Škvařilová, která se stala jednou z oceněných v rámci 7. ročníku soutěže Žena regionu.

V současnosti je Škvařilová vděčná především za obětavé spolupracovníky a za skutečnost, že v dnešní době, kdy organizovaný kolektivní sport v ČR děti příliš netáhne, zájem o vstup do HC Plzeň neupadá. Samotného ocenění si pak velice váží, i když zastává názor, že házená o osobních trofejích není. „Na osobní ceny nehraju, proto házenou nedělám. Na druhou stranu je příjemné se takové pocty dočkat,” přiznává Škvařilová, která je v současnosti také prezidentkou klubu HC Plzeň. Obdobně jako v případě individuálních ocenění Radka Motlíka v plzeňském regionu je i tato cena z rukou hejtmana mj. dokladem pozice, jakou si drží házená ve sportovně všeobecně úspěšné západočeské metropoli.

zdroj . http://www.svaz.chf.cz/content.aspx?contentid=20485

f t g m