• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Našemu klubu odstartovala nová sezóna a to již PATNÁCTÁ od svého založení!

 

Za tak krátkou dobu můžeme být na náš klub pyšní  - dokázali jsem zde vychovat nejednu a nejednoho vynikajícího házenkáře  a  dokázali  jsme  již hrát i tu nejvyšší  soutěž  žen - československou interligu a můžeme se pyšnit i mnohými medailemi z Mistrovství ČR.

Důkazem  toho, jak náš klub je  úspěšný,  byla  tisková  konference, která  se uskutečnila  před zahájením  sezóny  v Praze a na  kterou byli  pozváni jen  dva  zástupci  nejvyšších  ženských  i mužských  soutěží.  Za nejvyšší soutěže žen - WHIL  - Markéta Jeřábková  a za nejvyšší soutěže mužů – EXTRALIGY - Milan  Škvařil. Jak  příjemné, že oba dva jsou odchovanci  právě našeho klubu  HC PLZEŇ!!!

 

Ženy  budou  v letošní sezóně  startovat  v 1.lize, přestože našemu klubu byla nabídnuta  možnost  pokračovat  v interligové  příslušnosti. Bohužel  ale došlo v klubu  k mnohým  hráčským  změnám  a proto  se  vedení  klubu  rozhodlo  pro tuto  variantu. Cílem  klubu  pro  letošní  sezónu  je  ale  opět  návrat  mezi naší  házenkářskou  elitu  -  návrat  do  WHIL!!!

První utkání sehrály naše ženy proti  Sokolu  Kobylisy, který  skončil  v minulé sezóně na 2.místě tabulky 1.ligy a svými výsledky  si jasně  říkal  o  postup do WHIL. Náš nově utvořený  tým spolu s novým trenérem Davidem  Hofírkem  si ale s tímto soupeřem poradil a v „domácím“ prostředí   (vzhledem k výstavě v domácí hale Loko se utkání hrálo v hale na 31.ZŠ) zvítězil v poměru28:25!  Do listiny střelkyň se zapsaly téměř všechny hráčky. Od začátku utkání si udržovaly naše hráčky mírné vedení, které dotáhly až do samého závěru a získaly tak první důležité body.

Novým tvářím v našem klubu  Sabině Jasanské z Jindřichova Hradce a Evě Mancellari, která se vrátila zpět do Plzně z Tachova – přejeme  HODNĚ  ÚSPĚCHŮ!!!

HC Plzeň – Sokol Kobylisy II: 28:25 (15:13)

Sestava a branky domácích:  Vidršperková, Boháčková, Dresslerová – Mancellari, Pešičková 6/3, Jasanská 2, Cepníková 2, Drozdová 5, Václavíková 3/3, Bílková 4, Gregorová 1, Krlišová 1, Vaňková 1, Roubalová 3.

7m hody 7/6 – 6/5, vyloučení: 5/2

Rozhodčí:  Lukáš Moravec, Jan Zelenka

 

Svoji soutěž zahájilo i družstvo mladších dorostenek pod vedením nového trenéra Petra Klesy. I když se jim v prvním utkání nepodařilo přemoci své soupeřky z Kobylis, přepokládáme, že určitě budou brzy bodovat!!!

HC Plzeň – Sokol Kobylisy II: 19:32 (11:16)

 

Plzeňské krajské  soutěže rozehrály již i naše mladší žákyně, starší žákyně i mladší žáci. Veškeré rozlosování najdete na webových stránkách klubu.


f t g m