• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Další body zůstaly v Plzni!

V nedělním odpoledním střetnutí se utkala plzeňská děvčata s týmem Jiskry Otrokovice. Hned od první minuty, kdy domácí házenkářky vstřelily první gól, nenechaly nikoho na pochybách, že chtějí "urvat" další vítězství. V šesté minutě narostl náskok na 4:0 a poločas skončil rozdílem 5 gólů.

Ve druhém poločase si domácí udržovaly náskok i když se soupeřkám podařilo v polovině druhého poločasu snížit na rozdíl tří gólů. Domácí ale sérií čtyř vstřelených branek za sebou opět odskočily Otrokovicím a tak utkání skončilo vítězstvím domácích 29:23.

Další domácí utkání sehrají plzeňská děvčata v neděli 6.11. ve 14,30 hodin v Městské hale na Slovanech proti nováčkovi této soutěže Hodonínu. Ten se ovšem netají tím, že by hned v této sezóně měl zájem o postup mezi házenkářskou elitu WHIL. O tom, že utkání bude zajímavé naznačuje skutečnost, že se po odehraných 5ti kolech soutěže nachází oba dva soupeři na předních místech tabulky se stejným počtem bodů a s jedinou prohrou.

 


HC Plzeň - TJ Jiskra Otrokovice: 29:23 (pol.:15:10)

Sestava a branky HC Plzeň: Vídršperková, Boháčková, Dresslerová – Mancellari, Jasanská 6, Cepníková , Drozdová 10, Škopková 1, Bílková 4/1, Gregorová 1, Krlišová 2, Vaňková 1, Roubalová 3/1, Václavíková 1.

 

Rozhodčí: Michal Nezbeda a Václav Zelenka

7m hody: 2/2:6/5 Vyloučení: 3/2

 

K utkání řekl trenér David Hofírek: "Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát. Do začátku zápasu jsme vstoupili dobře a  dobrou hrou Petry Drozdové  a vyborným výkonen Krystíny Vídšpekové brzy vedli rozdílem pěti branek. V navyšování skóre nás zbrzdilo jedině několik vyloučených v řadě. Do druhého poločasu  jsme vstoupili stejně jako do prvního a zápas jsme drželi pěvně v rukou a dovedli ho do vítězného konce. Jediné co mě mrzí je spousta neproměněných šancí".


 

Druhého vítězství v sezóně se dočkaly i naše mladší dorostenky, které v předzápase 1.ligy žen porazily Turnov 25:24 (pol.: 15:9)

K utkání řekl trenér Petr Klesa: "Do 46. minuty jsme měli utkání pod kontrolou a stav 22:15 napovídal , že utkání se dohraje bez dramatu s naším vítězstvím. Opak byl pravdou. Hluchá desetiminutovka nás stála klidný průběh utkání, děvčata jakoby se bála vyhrát nebo alespoň odehrát kvalitní zápas bez větších výkyvů. Utkání rozhodl proměněný 7-mi metrový hod po čase a body tak zůstaly doma". 

f t g m