• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

V předposledním podzimním kole prohospodařily Plzeňačky bod

Přes velké "zmatky", které v neděli panovaly s odehráním mistrovského utkání proti Velkému Meziříčí (Městská hala byla nečekaně obsazena a tak našly plzeňské házenkářky náhradní "útočiště" v Rokycanech), se utkání nakonec odehrálo, ale bohužel body z něho si odvezly hostující hráčky.

 

Do utkání vstoupila plzeňská děvčata s chutí a dařilo se. A tak stav již v páté minutě byl 3:0 pro domácí a na hřišti to vypadalo, že se bude takto dobře pro domácí vyvíjet celý zápas. Ale opak byl pravdou. V osmé minutě již bylo srovnáno na 3:3 a do konce poločasu bylo utkání zcela vyrovnané. Do šaten odcházela domácí děvčata s náskokem jediného gólu.

Druhý poločas změnil soupeř obranu, což plzeňským děvčatům narušilo koncepci, ale opět byl průběh stejný jako v prvním poločase. Oba soupeři se střídali ve vedení. Osm minut před koncem byl stav 24:22 pro domácí, ale bohužel soupeřky šňůrou čtyř gólů za sebou otočily stav utkání ve svůj prospěch a domácím se už podařilo jen upravit na konečných 25:26.

Domácí tým byl oslaben o několik hráček (zranění a pracovní povinnosti) a tak tým doznal určité změny. Do pole nastoupila brankářka Dresslerová a po dvouleté pauze (operace ramene) se na palubovku vrátila Nina Kovářová.

K poslednímu utkání zajíždějí Plzeňačky do pražských Vršovic, kde hrají v neděli 11.12. od 16 hodin.

K utkání řekl trenér HC Plzeň David Hofírek: "Do zápasu jsme šli s tím, odčinit předešlé dvě porážky z minulých utkání. Do prvního poločasu jsme vstoupili dobře a se soupeřem jsme se tahali o vítězství v prvním poločase, který jsme nakonec vyhráli o gól (14:13). Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně a bojovali o každý míč. Ve dvaadvacáté minutě jsme ještě vedli o dva góly (24:22), bohužel poté přišla série našich vyloučení a několik neproměněných šancí a tak jsme soupeřům povolili otočit výsledek. V posledních vteřinách jsme alespoň bojovali o remízu, ale bohužel ani to se nám nepovedlo a tak zápas skončil (25:26). V utkání musím pochválit Petru Drozdovou a Ladu Vaňkovou".

HC Plzeň - TJ Sokol Velké Meziříčí 25:26 (pol.: 14:13)

Sestava a branky HC Plzeň: Vidršperková, Boháčková - Dresslerová, Mancellari, Jasanská 5, Cepníková , Drozdová 8, Krlišová 1, Vaňková 9/1, Roubalová, Kovářová 2.

Rozhodčí: Brůna Bohumil a Skružný Libor

f t g m