• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

První jarní porážku si vezou házenkářky ze Zlína!

Ve 14.kole první ligy žen zajížděly házenkářky HC Plzeň do Zlína a to s velmi optimistickou náladou. Po předchozích dvou jarních vítězstvích věřila děvčata v zisk obou bodů. Bohužel se do Plzně vrátily s tou nejtěsnější porážkou a to o jediný gól 22:21.

K utkání řekl trenér HC Plzeň David Hofírek: "Do Zlína jsme odjížděli potvrdit vítězství ze dvou předešlých utkání, i když jsme věděli, že to nebude lehké. Úvod utkání byl z na...ší strany těžkopádný až nervózní, dělali jsme hodně technických chyb. Neproměňování šancí a špatně fungující obrana nám neumožnila lepší poločasový stav než (14:10). Do druhého poločasu jsme "vlétli" lépe a změnou v obraně jsme postupně náskok smazali. Za stavu 18:18 ve 21. minutě 2.poločasu jsme už věřili, že můžeme vyhrát. Bohužel ke konci utkání nás zradila koncovka. Ve 28 minutě jsme prohrávali o jediný gól (21:20) a tak jsme pomýšleli alespoň na remízu. Bohužel přišlo vyloučení a tak jsme v hektickém závěru pouze zkorigovali skóre na konečných (22:21).V utkání dominovaly brankařky a tak mohu pochválit brankařku Kristýnu Vidršperkovou."

HC Zlín B - HC Plzeň - 22:21 (pol.:14:10)
Sestava a branky HC Plzeň: Vidršperková - Dresslerová 3/2, Jasanská 2, Drozdová 6, Gregorová, Krlišová 2, Vaňková 3, Roubalová 5, Václavíková.
Rozhodčí: Adam Baader a Jiří Novotný

 

Mladší dorostenky zajížděly v neděli 26.2. do Mostu, kterému podlehly 26:10.
DHK Bník Most - HC Plzeň - 26 : 10 /12:6/


K utkání řekl trenér Petr Klesa: "Hned od prvních minut utkání bylo jasné, že budeme tahat za kratší konec. Soupeř nám na začátku utkání udělil lekci z rychlých útoků a stav 3:0 naznačil, jakým směrem se bude utkání ubírat. Bez hráček Denkové a Vávrové , které jsou zraněné, je utkání proti všem soupeřům velmi těžké. Opět jsme se potkali s neschopností trefit bránu a pět neproměněných sedmiček je toho důkazem. Doufám, že už jsme si kalich hořkosti vypili a obrátíme se k lepším herním výsledkům. Jediné pozitivum utkání je u některých hráček stoupající sebevědomí a chuť bojovat až do konce, i za nepříznivého stavu."


f t g m