• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Krutá porážka v plzeňském házenkářském derby

Ve čtvrtek 20.4. se předehrávalo utkání dvou plzeňských prvoligových celků v hale Slavie VŠ Plzeň na Borech, v němž jasně exelovaly házenkářky HK Slavie VŠ Plzeň, podpořené dobrými výkony Veroniky Galuškové, hrající interligu za Slavii Praha a LIndy Galuškové hostující v interligovém Písku. 

Výsledek utkání a počty hráček obou družstev nastupujících k mistrovským utkáním nutí k zamyšlení nad současnou ženskou házenou v Plzni - ...škoda.

 

K utkání řekl trenér David Hofírek: "Musím blahopřát k vítězství soupeřkám. Ty podaly vyrovnaný výkon a po zásluze vyhrály. Zápas jsme začali dobře a do desáté minuty prvního poločasu kdy byl stav (5:6) jsme byli snad i lepším týmem. Bohužel po timeoutu domácích jsme se jakoby lekli, že bychom mohli vyhrát a naše hra byla čím dál víc nervóznější. Také se kupily naše technické chyby a bohužel i psychika šla dolů. Tak poločas skončil minus sedm branek (18:11). Do druhého poločasu jsme šli s tím, že není co ztratit a chtěli jsme uhrát lepší výsledek. Bohužel psychika hráček hrála svou roli a tak jsme pokračovali v technických chybách. Soupeř tak odskakoval na čím dál větší rozdíl, který nakonec skončil o propastných 20 gólů (40:20). Musím jen říci, že snad pokud vytvoříme 40 technických chyb za zápas, tak nemůžeme zápas vyhrát. I přes naší vysokou prohru bych chtěl pochválil brankářské duo Vidršperková, Boháčková, které ač dělaly co mohly, tak to bohužel nestačilo."

HK Slavia VŠ Plzeň - HC Plzeň - 40:20 (pol. 18:11) - 1.liga ženy

Sestava a branky HC Plzeň: Vidršperková, Boháčková, - Šulcová, Dresslerová, Jasanská 1, Drozdová 8, Kovářová 2, Gregorová, Krlišová 1, Vaňková 7/2, Roubalová 1

Vyloučení: 2/2

Rozhodčí: Michal Nezbeda a Václav Zelenka, delegát: Jiří Konečný

 

Poslední utkání 2.ligy mladších dorostenek

HK Spartak Ústí n. L. - HC Plzeň - 32 : 19 /16 : 9/

K utkání řekl trenér dorostenek Petr Klesa:" Do 23. minuty jsme drželi se soupeřem krok, pak ale přišla šňůra pěti gólů do naší sítě. Tento brankový rozdíl rozhodl o vývoji utkání. Domácí trestali naše technické chyby rychlými útoky a postupně v zápase navyšovali náskok až na konečný rozdíl 13 gólů. Škoda závěrečné desetiminutovky prvního poločasu , který děvčata psychicky srazil. Zlepšený výkon přišel bohužel až v poslední čtvrtině utkání. Tímto zápasem pro nás skončila zápasová sezona a pevně věříme, že ta příští bude lepší."


f t g m