• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Vítězstvím nad Vršovicemi si Plzeňačky upevnily 1.místo v tabulce

Do sedmého kola 1.ligy žen vstoupily domácí házenkářky s odhodláním zvítězit a potvrdit svoji první pozici v ligové tabuce. Hned v úvodu se ujaly domácí hráčky vedení několika velmi pohlednými akcemi a za vydatné podpory brankářky Kristýny Vidršperkové. Po celý první poločas si udržovaly mírné vedení, které v poslední pětiminutovce prvního poločasu navýšily na rozdíl sedmi gólů.

 

Začátek druhého poločasu vyšel lépe hostujícím hráčkám, které potvrdily svoji letošní dobrou formu a v 17. minutě tak snížily stav utkání na rozdíl dvou gólů. Domácí děvčata ovšem za tohoto stavu "zapnula motory" a opět odskočila svým soupeřkám až na konečných 33:28.
Utkání mělo velmi dobrou úroveň, odpovídající týmům špičky prvoligové tabulky a pro oko diváka i zajímavé.
Další utkání 1.ligy žen sehrají házenkářky HC Plzeň opět v domácím prostředí Městské haly na Slovanech a to 12.11.2017 od 13,30 hodin. V pozápase přivítají mladší dorostenky v 15,30 hodin svoje soupeřky s jihočeské Žirovnice.


HC Plzeň – Sokol Vršovice - 33:28 (pol. 19:12)


Sestavy a branky HC Plzeň: Brankařky Vidršperková, Dresslerová a Boháčková, Pešičková 2, Bubeníková 2 , Šelaisová 10/1, Rumlová 2 , Vávrová, Drozdová 5, Kovářová 1, Kordová 1, Krlišová 3, Vaňková 5/3, Roubalová 2.
Rozhodčí: Rutta - Větrovský vyloučení: 5/2 7m hody: 4/4, 6/4


K utkání řekl trenér Pavel Touš: "Jsem rád, že se nám povedl vstup do utkání. Během 1. poločasu jsme neustále navyšovali náskok a po zásluze jsme ho vyhráli o 6 branek. V úvodu 2. poločasu, jsme sice dovolili soupeři snížit náš náskok na pouhé 2 branky, ale bojovností a vůli po vítězství jsme nakonec zápas zvládli a zaslouženě zvítězili."

 

2.liga mladších dorostenek:  HC Plzeň – TJ Sokol Bělá - 28:22 (pol.:13:7)
V tomto dorosteneckém utkání vedla plzeňská děvčata hned od úvodu utkání a kontrolovala si svoje vítězství až do závěrečného hvizdu rozhodčích.
V utkání dostaly více herních příležitostí naše starší žačky a svým výkonem rozhodně nezklamaly. Je to dobrý příslib pro další působení v týmu dorostenek.

K utkání řekl trenér Petr Klesa: "V dnešním zápase jsme chtěli vyhrát a více zapojit mladší hráčky , aby ochutnaly zápas dorostenek. Obojí se povedlo tak i přes herně nehezký druhý poločas , jsem spokojen."


f t g m