• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Vítězstvím v 15.kole 1.ligy žen si upevnilo HC Plzeň vedení v tabulce

V dalším kole 1.ligy žen hostily házenkářky HC Plzeň svoje soupeřky z Velkého Meziříčí. Ačkoliv domácí děvčata vyhrála šestibrankovým rozdílem, průběh utkání byl ale velmi vyrovnaný a o konečné vítězství se musely Plzeňačky pořádně poprat. Vždyť zrovna Velké Meziříčí na podzim v domácím prostředí "obralo" Plzeňačky remízou o bod.

 

Do 7.minuty utkání a stavu 5:3 to vypadalo, že si domácí se svými soupeřkami poradí. Šňůrou pěti vstřelených branek za sebou však Meziříčí otočilo dosavadní průběh hry a vedení na svoji stranu. Mírný náskok si udržovalo téměř až do poločasové přestávky. Gólem ve 30.minutě však domácí odcházely do kabin s jednobrankovým rozdílem 16:15.

Devatenáct minut druhého poločasu opět viděli diváci vyrovnané utkání, v němž se oba celky střídaly ve vedení. Avšak od 19. minuty druhého poločasu až do konce utkání vstřelilo Meziříčí pouze 3 góly oproti domácím, které jich vstřelily 8 a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Každopádně diváci viděli celkem pohledné vyrovnané utkání.

Další domácí zápas uvidí diváci až v neděli 15.4.2018 od 11,30 hodin v Městské hale Loko na Slovanech, kdy budou Plzeňačky hostit Ivančice. Po reprezentační přestávce zajíždějí házenkářky 7. nebo 8.4.do Otrokovic (utkání ještě nebylo určeno).

 

K utkání řekl trenér HC Plzeň Pavel Touš: "V úvodu utkání jsme šli sice do vedení, ale špatnou obranou hrou, neproměňováním šancí a špatnou taktickou hrou, jsme vedení přepustili soupeřkám. Po zlepšené hře hlavně v obranné činnosti jsme do konce 1. poločasu strhli vedení na svoji stranu, což bylo pro nás důležité. V 2. poločase byl zápas dlouho vyrovnaný a v poslední desetiminutovce jsme soupeři odskočily na 3 branky,což bylo pro výsledek utkání rozhodující. Pochvalu zaslouží hlavně naše brankářka Kamila Boháčková, která nás v rozhodujících okamžicích podržela a pochválit musím i celý tým za bojovnost a vybojované vítězství."

 

HC Plzeň - TJ Sokol Velké Meziříčí: 30 :24 (pol. 16:15)

Sestava a branky HC Plzeň: Vidršperková, Boháčková, - Pešičková 7, Bubeníková 6/1, Kovářová 4, Rumlová 1, Drozdová 6, Bernardová 2, Gregorová, Krlišová, Roubalová 4 .

Rozhodčí: Lukáš Morave, Jan Zelenka

Vyloučení: 1/1 7 m hody: 2/1, 2/1

 

V utkání 2.ligy mladších dorostenek poprvé v jarní části vyhrála naše děvčata HC Plzeň nad TJ Turnov 24:20, po poločase 12:8

V jarní části soutěže se družstvo představilo v pozměněné sestavě. Již zkušenější dorostenky doplnily naše starší žákyně a tak se družstvo teprve sehrává a slaví první úspěch. Nejlepšími střelkyněmi se staly obě Terezy - Klesová a Grézlová se sedmi vstřelenými góly.

Tak hodně zdaru do dalších bojů!

f t g m