• Milan Škvařil, odchovanec HC Plzeň

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

  • HC PLZEŇ

Copyright 2024 - Tvorba webu: POČÍTAČOVÁ ŠKOLA - Mgr. Martin Groulík

Plzeňačky vítězstvím ve Zlíně odčinily porážku z minulého kola

Po minulém nevydařeném výkonu v Praze odcestovaly v sobotu házenkářky HC Plzeň do Zlína s rozhodnutím odčinit tuto prohru, což se jim v plné míře podařilo.

Utkání bylo vyrovnané jen do 9. minuty 1. poločasu do stavu 4:4. Sérií sedmi vstřelených gólů za sebou ale odskočily Plzeňačky svým soupeřkám a svůj náskok navyšovaly až na poločasových 9:17!

Po přestávce hrály soustředěně a udržovaly si tak náskok až do poslední minuty utkání.

I když odcestovala děvčata v okleštěné sestavě (studijní povinnosti, ČK Vaňková), k utkání nastoupila koncentrovaně a svou bojovností dotáhla zápas do vítězného konce.

Tímto vítězstvím si zajistilo družstvo 2.místo v tabulce, i když do konce sezóny zbývají 3 kola, toto umístění bude konečné!

Hodnocení a úvahu nad soutěží najdete zde po posledním utkání, které se hraje 13.5. v Kunovicích!

HC Zlín B - HC Plzeň 21 : 31 (pol.: 9:17)

Sestava a branky HC Plzen: Vidršperková - Pešičková 4, Bubeníková 4, Šelaisová 9/1, Kovářová, Rumlová 6, Drozdová 4, Dresslerová 2, Roubalová 2.

K utkání řekl trenér Pavel Touš: “Utkání jsme začali soustředěně, bez technických chyb, dobře jsme bránili a dařil se nám rychlý útok, což znamenalo, že o proti minulému zápasu ve Vršovicích, který jsme nezvládli, jsme si už od poloviny 1. poločasu vytvořily dostatečný náskok a mohli hrát v klidu a koncentrovaně. Ve 2. poločase jsme pokračovali ve stejné hře, soupeře jsme nadále přehrávali a zaslouženě vyhráli. Na hráčkách bylo vidět, že chtějí odčinit nezdar z minulého utkání, hrály ve velkém nasazení, bojovaly , za což je chci pochválit a máme radost, že ze Zlína jsme přivezli 2 body.“

 

Mladším dorostenkám se nepodařilo přivézt body ze Žirovnice.

Slavoj Žirovnice – HC Plzeň 30:18 (pol.15:9)

K utkání řekl trenér Adolf Bláha: “Výsledek vypadá hrozivěji, než předvedená hra. Soupeř nám odskočil vždy v našem oslabení. Nedokázali jsme pokrýt soupeřovu dobrou spolupráci spojka – pivot. Obranná činnost zpočátku fungovala dobře, ale děvčata tuto náročnou činnost neudržela až do konce. Celý tým ale bojoval.“

Výsledky dorostenek jsou odpovídající nově složenému mladému týmu!


f t g m